Neversea, prima zi: 6 persoane duse la spital și 285 tratate la punctele de prim ajutor anunță ISU

Bilanțul după prima zi de festival Neversea. Foto: Cătălin Chivulescu
Prima zi a festivalului Neversea desfășurat la malul mării nu a fost lipsită de incidente. 6 persoane au fost transportate la spital, iar alte 285 au fost tratate la punctele de prim ajutor de pe plaja de la Constanța. 

În prima zi a festivalului NEVERSEA, au asigurat măsuri specifice pe pentru un climat de siguranță al participanților 102 pompieri, paramedici SMURD şi voluntari ISU, în trei Puncte de Prim Ajutor (PPA) și două Posturi Medicale Avansate (PMA) cu 3 șenilate, 3 autospeciale transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere și o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități.

Astfel, după prima noapte, un număr de 216 adulți și 75 minori (291 în total) au avut nevoie de asistență medicală care le-a fost acordată la punctele de Prim Ajutor Medical şi la Posturile Medicale Avansate montate pe plajă, în jurul zonei unde se desfășoară festivalul. Dintre cele 291 de persoane tratate, 6 au fost transportate la spital pentru investigații medicale amănunțite, notează Constanta100%.

Persoanele tratate la punctele de prim ajutor au avut diverse afecțiuni medicale, precum insolație, zgârieturi, mici traumatisme, în general, provocate de la căderi de la înălțime sau de la același nivel, mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel