New York, al doilea stat american care a interzis țigările electronice cu arome

Tigările electronice ar putea fi mai periculoase decât cele cu tutun
New York a devenit marţi, 17 septembrie, al doilea stat din SUA, după Michigan, care a interzis comercializarea ţigărilor electronice cu arome.

New York, țigări electronice. Decizia de a interzice țigările electronice cu arome a fost luată în urma votului consiliului de sănătate publică şi de planificare sanitară al statului New York, convocat la cererea guvernatorului Andrew Cuomo, care a solicitat duminică măsuri de urgenţă. Hotărârea intră în vigoare imediat, deşi controalele vor demara abia peste două săptămâni. New York va deveni astfel primul stat care pune în aplicare această măsură, în timp ce Michigan aşteaptă încă publicarea textelor legislative aplicabile, precizează Agerpres.

Interdicţia survine la câteva zile după ce Donald Trump a anunţat, pe 11 septembrie, că va fi luată o măsură similară la nivel federal în următoarele luni. "New York nu aşteaptă guvernul federal pentru a acţiona", a declarat Andrew Cuomo, citat într-un comunicat. "Prin interzicerea ţigărilor electronice cu arome, luăm o măsură de sănătate publică şi contribuim la împiedicarea unui număr considerabil de tineri de a dezvolta o dependenţă pe viaţă, costisitoare, dăunătoare pentru sănătate şi potenţial mortală", a continuat acesta.

Potrivit statisticilor Departamentului de Sănătate al statului New York, aproape 40% dintre elevii din ultimul an de liceu utilizează ţigări electronice. Vânzarea ţigărilor electronice este interzisă minorilor în Statele Unite, cei mai mulţi cumpărători aflându-se în grupa de vârstă 18-21 de ani, potrivit statisticilor.

În afara problemei dependenţei, decidenţii politici la nivel local sau naţional au fost presaţi să acţioneze în contextul unei posibile crize sanitare în desfăşurare.

Peste 380 de persoane s-au confruntat recent cu grave probleme pulmonare după utilizarea ţigărilor electronice, iar şase dintre acestea au decedat, potrivit celor mai recente date ale Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC). Marţi, o a şaptea persoană a decedat, în California.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel