NITROXOLINUM - prospect

Foto: Pixabay
NITROXOLINUM – prospect. Acțiune: Antibacterian asupra majorității germenilor gram-negativi și grampozitivi care determină infecții ale tractului urinar; antimicotic activ pe Candida; chelatează cationii divalenți, cu inhibarea adeziunii bacteriene.

NITROXOLINUM – prospect:

Denumire comercială: NITROXOLIN-MIP 

Forma: Capsule

Indicații: Infecții acute ale tractului urinar (de exemplu cistită, uretrită, ureterită). Profilaxia recidivelor.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Afecțiuni hepatice sau renale severe. Copii < 14 ani.

Atenție!: Datorită eliminării prin transpirație, poate determina, rar, îngălbenirea netoxică temporară a pielii, părului și unghiilor. Foarte rar este posibilă colorarea temporară a sclerei în galben. Precauție în sarcina. Se întrerupe alăptarea pe perioada adm.

Reacții Adverse: Frecvent: greață, vărsături, diaree. Mai puțin frecvent: reacții alergice cutanate (eritem, urticarie). Rar: modificări alergice ale valorilor normale ale hemogramei (trombocitopenie). Foarte rar: stări de oboseală, cefalee, amețeală, tulburări motorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel