NIZATIDINUM - prospect

Foto: Pixabay
NIZATIDINUM – prospect. Acțiune: Antagonist al receptorilor histaminici H2, cu efect rapid și specific; inhibă secreția gastrică acidă bazală și stimulată, reducând atât volumul cât conținutul în acid și pepsină al sucului gastric.

NIZATIDINUM – prospect:

Denumirea comercială: NIZATIDIN 

Forma: Capsule

Indicații: Tratamentul ulcerului duodenal și gastric benign activ, pentru o perioadă de 4-8 săpt. Terapia de întreținere în ulcerul duodenal cronic, după vindecarea ulcerului duodenal activ. Înainte de adm. trat. trebuie exclusă posibilitatea ulcerațiilor gastrice maligne. Trat. esofagitei diagnosticate endoscopic, inclusiv a esofagitei erozive și ulcerative și asociată cu pirozis datorat refluxului gastroesofagian pe o perioadă de 12 săpt. Diminuează pirozisul prezent la pacienții cu reflux gastroesofagian după prima zi de trat.

Contraindicații: Hipersensibilitate la nizatidină sau la alți antagoniști de receptori histaminici H2. Sarcină și alăptare.

Atenție!: Răspunsul simptomatic la terapia cu nizatidină nu exclude existența unei formațiuni gastrice maligne. Prudență în Insuficiență Renală sau Insuficiență Hepatică.

Reacții Adverse: Rareori reacții de hipersensibilitate sau de șoc anafilactic. Cazuri rare de leziuni hepatice colestatice și/sau la nivel hepatocelular, reversibile la încetarea trat. Ocazional anemie, urticarie, dureri de cap, amețeală și transpirații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel