Noi antibiotice care distrug altfel bacteriile

Bacterii
Oamenii de știință au descoperit un nou grup de antibiotice care distrug altfel bacteriile.

Antibiotice, bacterii. Cercetătorii au descoperit recent corbomicina drept o nouă modalitate de a distruge bacteriile. O alta, mai puțin cunoscută, implică folosirea complestatinei. Cele două ucid bacteriile prin blocarea funcției peretelui celular bacterian.

Descoperirea provine dintr-o familie de antibiotice numite glicopeptide care sunt produse de bacteriile din sol. Cercetătorii au demonstrat, de asemenea, la șoareci că aceste noi antibiotice pot bloca infecțiile cauzate de Staphylococcus aureus rezistent la medicamente, care este un grup de bacterii care poate provoca multe infecții grave”, potrivit sciencedaily.

Studiul a fost publicat în Nature. ”Bacteriile au un perete în jurul exteriorului celulelor lor, care le oferă formă și este o sursă de forță. (...) Antibioticele precum penicilina omoară bacteriile împiedicând construirea peretelui, dar antibioticele pe care le-am găsit funcționează efectiv - făcând ca acest perete să nu fie descompus. Acest lucru este esențial pentru divizarea celulelor. Pentru ca o celulă să crească, trebuie să se împartă și să se extindă. Dacă blocați complet descompunerea zidului, este ca și cum ar fi prinsă într-o închisoare și nu poate să se extindă sau să crească”, explică autorii cercetării.

Noua abordare poate fi aplicată la alte antibiotice, adaugă autorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel