Noi simptome ale COVID-19: limba este afectată

Simptome
Un profesor din Marea Britanie a descoperit noi complicații orale la pacienții cu Covid-19. Simptomele includ afecțiuni ale limbii.

Noi simptome ale bolii COVID-19 au fost descoperite în Marea Britanie. Simptomele includ pete groase pe toată ulcerația limbii și a gurii

Un epidemiolog de frunte de la King’s College, Londra, a susținut că există o creștere a cazurilor în care pacienții cu Covid-19 suferă de un simptom rar al ulcerului oral.

Cu toate acestea, acest simptom nu a fost listat de OMS (Organizația Mondială a Sănătății) ca unul dintre simptomele Covid-19.

Tim Spector, profesor la King's College, a scris pe Twitter: „Una din cinci persoane cu Covid prezintă încă simptome mai puțin frecvente, care nu apar pe lista oficială PHE (Public Health England) - cum ar fi erupțiile cutanate”.

El a adăugat: „Văd un număr tot mai mare de limbi Covid și ulcere ciudate ale gurii. Dacă aveți un simptom ciudat sau chiar doar o durere de cap și oboseală rămâneți acasă!”, potrivit The Business Line.

Tim Spector nu este primul epidemiolog care raportează ulcerul oral. În iunie anul trecut, o echipă de cercetători din Marea Britanie a efectuat un studiu care a raportat despre ulcerații orale și vezicule la pacienții cu Covid-19. Studiul a fost publicat în revista Nature.

Un alt articol publicat în New York Times a raportat că pot exista complicații orale la persoanele pozitive Covid-19. Aceasta include căderea dinților, sensibilitatea la nivelul gingiilor, crăparea dinților și chiar colorarea în gri a dinților.

Spector a observat simptome cum ar fi dezvoltarea unor pete groase pe toată limba și a numit-o „limbă Covid”.

Cu toate acestea, afecțiunea nu este legată de severitate și poate fi vindecată într-o săptămână.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel