Noii secretari de stat din Ministerul Sănătății: cine sunt și cum și i-au împărțit partidele. SURSE

Ministerul Sănătății. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Funcțiile de secretari de stat au fost împărțite, la negocieri, între partidele care formează actualul Guvern. Ministerul Sănătății va avea 6 secretari de stat care vor fi, după cum urmează: 

Ministerul Sănătății va avea, în total, șase secretari de stat. Prima „bombă” e aceea că foarte importanta Casă Națională de Asigurări de Sănătate ar urma să treacă, din subordinea Guvernului unde este acum, în cea a Ministerului Sănătății. 

Sursele DC Medical au pus că este posibil ca viitorul șef al CNAS să fie Vlad Mixich, care ar urma să fie unul dintre noii secretari de stat. El este un apropiat al actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, căruia i-a fost consilier personal în timpul mandatului din Guvernul Cioloș, deci postul său a făcut parte din „pachetul” care a revenit USR Plus.  

De asemenea, din informațiile noastre, rămâne în funcție actualul secretar de stat Andrei Baciu, care vine pe filiera PNL.

Lor li se vor alătura: 

- Dr Marius Ungureanu – ar urma să fie adus tot pe un loc câștigat de USR Plus, pentru că a mai fost secretar de stat în MS alături de Vlad Voiculescu, în perioada august 2016 - ianuarie 2017. Actualmente este lector la Departamentul de Sănătate Publică, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

- DR Levente Vass – este deputat UDMR și este medic specialist de sănătate publică și management sanitar.

- Dr Andreea Moldovan – care este director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov și care a fost detașată în aprilie 2020, timp de 14 zile, la Ministerul Sănătății, pentru a participa la organizarea planului de acțiune împotriva epidemiei cu COVID 19. Dr Moldovan ar urma să ocupe un post câștigat la negocieri de PNL, după ce i-ar fi fost pe plac președintelui Klaus Iohannis, la consultările făcute pe marginea pandemiei COVID-19. 

- un al șaselea scaun de secretar de stat – deocamdată cu ocupant necunoscut - ar urma să revină tot PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel