NORADRENALINUM - prospect

Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
NORADRENALINUM – prospect. Acțiune: Simpatomimetic cu acțiune foarte puternică asupra receptorilor alfa adrenergici și o acțiune moderată asupra receptorilor beta 1; are o acțiune vasoconstrictoare generalizată, exceptând arterele coronare pe care le dilată indirect prin creșterea consumului de oxigen.

NORADRENALINUM – prospect: 

De numirea comercială: NORDRENALINE TARTRATE AGUETTANT 

Forma: Concentrație pentru soluție perfuzabilă

Indicații: În p.i.v., acest medicament este utilizat în tratamentul de urgență al colapsului și pentru restaurarea și păstrarea valorii normale a tensiunii arteriale. În irigări locale gastrice, noradrenalina este utilizată în tratatamentul adjuvant al hemoragiilor digestive (inhibitori ai receptorilor H2, pompei de protoni; în scleroza endoscopică).

Contraindicații: Acest medicament nu trebuie utilizat niciodată în caz de tulburări de ritm cardiac (când acestea au determinat colapsul); insuficiență coronariană acută; infarct miocardic recent; hipotensiune arterială cu hipovolemie; în șoc anafilactic.

Atenție!: Prudență la pacienții cu hipertiroidism și diabet zaharat. Perfuzia de noradrenalină trebuie sa fie efectuată sub supraveghere ECG continuă. Risc de extravazare.

Reacții Adverse: Hipertensiune arterială, hipoxie tisulară; deficit ischemic datorită acțiunii vasoconstrictoare puternice, tahicardie, bradicardie, aritmii, palpitații, creșterea contractilității musculare cardiace, insuficiență cardiacă acută, anxietate, dureri de cap, tremor și vărsături. retenție urinară. Insuficiență respiratorie sau dificultate in respirație, dispnee. posibile iritații și necroze cutanate la locul injectării. glaucom acut. Administrarea continuă a vasopresorului pentru menținerea tensiunii arteriale dar în absența refacerii volumului de sânge poate duce la apariția vasoconstricției viscerale și periferice severe, scăderea fluxului sanguin renal, scăderea producției de urină, creșterea nivelului de acid lactic în sânge, hipoxie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel