Nouă companii farma, angajament uriaș: vaccinul anti-COVID, doar când va fi sigur! Donald Trump face presiuni

Imunizare
Nouă cele mai mari companii farmaceutice din lume, care au în studii clinice vaccinuri contra noului coronavirus SARS CoV-2, s-au angajat că vor respecta integritatea procesului științific, în ciuda presiunilor făcute e președintele SUA Donald Trump, care vrea vaccinul pe piață până la alegerile din SUA.

Nouă companii farmaceutice s-au angajat marți să „respecte integritatea procesului științific” în contextul presiunii cu care se confruntă pentru a produce rapid un vaccin anticoronavirus.

Angajamentul este semnat de directorii executivi de la AstraZeneca, BioNTech, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck, Moderna, Novavax, Pfizer și Sanofi.

Într-o declarație comună, respectivii producători de medicamente au dat asigurări că vor transmite vaccinuri spre aprobare doar după demonstrarea siguranței și eficacității lor prin „studii clinice de amploare și de înaltă calitate”. Companiile semnatare au promis că „siguranța și starea de bine a indivizilor vaccinați va fi întotdeauna prioritatea noastră principală”.

„Considerăm că acest angajament va contribui la asigurarea încrederii publicului în procesul riguros științific și de reglementare prin care vaccinurile COVID-19 sunt evaluate și pot fi în cele din urmă aprobate”, au arătat ei în documentul comun.

Inițiativa neobișnuită vine în contextul îngrijorărilor potrivit cărora presiunea politică de a lansa rapid vaccinurile ar putea submina încrederea publicului în acestea, ceea ce ar putea descuraja oamenii să se vaccineze.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a vorbit despre posibilitatea de a avea un vaccin înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie, din SUA, dar nu este clar dacă oamenii de știință vor avea încredere în eficacitatea și siguranța dozelor până atunci.

Companiile din întreaga lume și-au accelerat eforturile de cercetare pentru vaccinuri, multe progrese fiind raportate. Guvernele sunt dornice să limiteze pandemia de coronavirus și să permită întoarcerea la normalitate după ce măsurile de carantină și distanțare fizică au afectat miliarde de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel