Nu porți mască în spații închise? Iată ce amendă riști

Cumparaturi
Starea de alertă instaurată ieri aduce cu sine noi reguli - precum când și unde trebuie să porți masca -, dar și noi amenzi. Cine nu se conformează plătește.

Să porți o mască în orice înseamnă incintă este obligatoriu de ieri.

„Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise, potrivit anexei „Măsuri de prevenire și control a infecțiilor aplicabile pe durata stării de alertă", atașată Hotărârii nr. 24 a CNSSU”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Tot GCS ne arată și care este amenda pe care riscăm să o primim dacă nu purtăm mască în conformitate cu noile reguli. 

„Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv" nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții" se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei", a arătat Grupul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel