O băutură populară ar putea avea efecte benefice asupra memoriei

Când vine vorba de băuturi sănătoase, este puțin probabil ca berea să fie pe primul loc. Un nou studiu sugerează însă că unii compuși din această ar putea oferi beneficii semnificative pentru sănătate.

Noul studiu (link direct),  publicat în jurnalul medical Scientific Reports, arată cum o formă de xanthohumol (XN) - un flavonoid găsit în hamei, un ingredient esențial în bere - și doi derivați hidrogenati ai compusului pot ajuta la îmbunătățirea rezistenței la insulină la persoanele cu sindrom metabolic, precum și la reducerea deficiențelor de memorie induse de această afecțiune.

Sindromul metabolic este o afecțiune prin care o persoană are cel puțin două dintre cele cinci tulburări metabolice. Acestea includ tensiunea arterială ridicată, obezitatea abdominală, niveluri ridicate de trigliceride, niveluri scăzute de colesterol lipoprotein de înaltă densitate (HDL) sau colesterol „bun” și glicemie ridicată.

Pe lângă faptul că această afecțiune crește riscul de dezvoltare a altor boli - cum ar fi diabetul, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral - cercetările anterioare au descoperit că persoanele cu sindrom metabolic pot avea un risc mai mare de afectare cognitivă.

Potrivit noului studiu, compușii din bere ar putea ajuta la combaterea acestora din urmă, prin reducerea efectelor uneia dintre cele mai mari cauze ale sindromului metabolic: o dietă bogată în grăsimi.

Studiul integral, aici. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel