O nouă boală infecțioasă face RAVAGII! Oamenii vomită sânge şi mor

O nouă boală infecțioasă face RAVAGII! Oamenii vomită sânge şi mor, FOTO unsplash
O boală misterioasă face ravagii în Tanzania. 15 oameni au murit, iar alți 50 sunt în stare gravă la spital, după ce s-au îmbolnăvit cu o nouă boală infecțioasă, despre care oamenii de știință nu știu nimic. 

„Această problemă nu a fost răspândită, s-a întâmplat într-o singură unitate administrativă din Ifumbo, unde oamenii vomită sânge şi mor când ajung la spital prea târziu.”, a declarat Felista Kisandu, medic șef în districtul Chunya din oraşul Mbeya. 

Ministrul Sănătății din Tanzania a exclus posibilitatea unui focar.

„I-am sfătuit să evite să consume băuturi contrafăcute, să fumeze sau să bea spirtoase.”, au transmis oficialii, scrie presa internaională

Potrivit înregistrărilor de la cabinetul medical principal al orașului, o boală similară a afectat regiunea în 2018, când s-a confirmat că mai multe persoane suferă de febră mare și vărsături cu sânge.

Doroth Gwajima, ministrul sănătății din Tanzania, a detașat o echipă de experți pentru a evalua situația. Ministrul așteaptă un raport scris care să stabilească cauza bolii, se arată într-un comunicat emis de minister.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel