O nouă prelevare de organe, la Spitalul de Urgență din Baia Mare. A noua, în acest an

Prelevare de organe
O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Un tânăr de 34 de ani, aflat în moarte clinică, va salva alte vieți acum.

A noua prelevarede organe a avut loc azi, 9 iulie, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Unitatea medicală a ajuns, astfel, în topul spitalelor cu cel mai multe astfel de operațiuni.

De această dată, familia unui tânăr de 34 de ani și-a dat acordul pentru prelevarea de organe, oferind, astfel, șansa la viață altor pacienți aflați în stare gravă.

Tânărul era în moarte cerebală după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral sever, potrivit axanews.ro.

“Prelevarea de organe a avut loc astăzi după amiază (marți, n.r.). Rinichii sunt transportați la Cluj-Napoca, cordul la Târgu Mureș și plămânii în Belgia. A fost a noua prelevare din acest an, fapt care ne oferă locul întâi în țară, la acest capitol”, a declarat Margareta Pârvănoiu, directorul medical al Spitalului Județean Baia Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel