Oamenii mai buni trăiesc mai mult? Opinia experților

Gest de bunătate  FOTO: Pixabay
Oamenii de știință de la un nou centru de cercetare din State cred că bunătatea poate face mult mai mult: să prelungească viața.

Mai buni. Cercetătorii de la Institutul Bedari Kindness al UCLA susțin că bunătatea poate face mult mai mult: să prelungească viața.
Daniel Fessler, directorul Institutului, susține că "să trăiești cu oameni care te tratează, în cel mai bun caz, cu ignorare sau lipsă de îngrijorare și, în cel mai rău caz, cu ostilitate deschisă, este rău pentru tine. Îți scurtează viața, destul de literal.

"În schimb, ambele primind bunătate de la ceilalți și oferind amabilitate, ambele lucruri sunt antiteza acestei situații de stres toxic. Și sunt bune pentru tine. Chiar și interacțiuni aparent banale, precum zâmbetul adresat de un barista când vă ofera cafeaua și vă întreabă cum sunteți, poate îmbunătăți bunăstarea oamenilor. Are beneficii terapeutice", adaugă Fessler, potrivit BBC.

Studiul acestuia a analizat modul în care oamenii pot fi motivați să fie amabili și cine este afectat de această „amabilitate contagioasă". Acesta crede că "oamenii sunt mai susceptibili să fie agresivi, mai puțin susceptibili să aprecieze preocupările și bunăstarea celorlalți, cu atât sunt mai anonimi".

Institutul (din cadrul Departamentului de Științe Sociale al UCLA) a fost fondat ca urmare a unei subvenții de 20 de milioane de dolari (16 milioane de lire sterline) de la Fundația Bedari, înființată de filantropii Jennifer și Matthew Harris. Scopul: să ajute oameni și să inspire lideri. Matthew Harris spune că a fost necesară cercetarea „pentru a înțelege de ce bunătatea poate fi atât de rară în această lume modernă" și pentru a „pune la punct decalajul dintre știință și spiritualitate", potrivit sursei citate.

Darnell Hunt, decanul Diviziei de Științe Sociale UCLA, a declarat că dorește ca institutul să fie un antidot „în mijlocul actualei politici mondiale, violență și lupte": "Când oamenii văd acte amabile, ei sunt inspirați să reproducă acele acte, dar noi suntem încă încercând să înțelegem mecanismele bunătății. (...) Nu este un caz ca noi să fim aici într-un turn de fildeș. Vrem să transpunem această cercetare în modul în care oamenii din lumea reală pot folosi acest lucru pentru a crea politică și a face diferența."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel