Obezitatea crește riscul unei forme grave de artrită. Descoperire de ultima oră

Durerile de artrită s-ar putea să nu aibă nicio legătură cu schimbările meteo
Un studiu uriaș, care a presupus inclusiv analiza genetică a peste 850.000 de oameni, a relavat conexiunea dintre obezitate și un tip de artrită. 

O analiză a datelor genetice colectate de la mai mult de 850.000 de indivizi de origine europeană a găsit o legătură incredibilă între genele legate de obezitate și artrita reumatoidă.

Artrita reumatoidă este o afecțiune a sistemului imunitar sau o tulburare autoimună, care provoacă inflamarea mucoasei articulațiilor. Poate afecta și pielea, ochii, plămânii, inima, sângele și nervii. Deși simptomele artritei reumatoide pot să apară și să dispară, boala se agravează în timp și nu se vindecă. Tratamentul precoce, agresiv este cheia încetinirii sau opririi ei.

Citește aici: Artrita reumatoidă, simptome și tratament. Cum apare și când mergi la doctor

În analiza publicată în jurnalul Arthritis & Rheumatology (link direct studiu), cercetătorii arată că au descoperit un risc crescut de artrită reumatoidă atunci când s-a prezis că indicele de masă corporală va fi ridicat pe baza geneticii unui individ. Acest lucru a fost observat atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

„Aceste rezultate evidențiază un rol important al obezității în dezvoltarea patologică a poliartritei reumatoide, dar ne și dă o idee despre posibilele strategii de prevenție care pot fi adoptate”, a declarat autorul principal dr Xia Jiang, de la Institutului Karolinska, din Suedia. 

„Studiile viitoare sunt necesare pentru a înțelege mecanismele biologice care stau la baza unei astfel de legături și pentru a înțelege modul în care obezitatea poate influența cauzal prognosticul artritei reumatoide”, a explicat cercetătorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel