Obezitatea, cum afectează recuperarea după accident vascular cerebral

Obezitatea
Obezitatea afectează în mod negativ recuperarea neurologică după un accident vascular cerebral. Asta este ceea ce au descoperit cercetătorii suedezi.

Cercetătorii suedezi de la Karolinska Institutet au arătat că obezitatea persistentă scade recuperarea neurologică după accident vascular cerebral. Descoperirile ar putea facilita dezvoltarea de noi strategii de reabilitare după AVC, pentru pacienții obezi și diabetici.

Diabetul crește riscul de accident vascular cerebral, dar în același timp, afectează și recuperarea neurologică după accident vascular cerebral. Din 2009, Grupul NeuroCardioMetabol de la Departamentul de Științe Clinice și Educație, Södersjukhuset și-a concentrat atenția pe acest subiect în interfața dintre diabet și neuroștiință.

Teste de laborator 

În studiul curent publicat în Clinical Science, doctorul Hiranya Pintana și coautorii au reușit să arate că 12 luni de dietă îmbogățită în grăsimi care a indus obezitatea scade recuperarea neurologică după accident vascular cerebral în testele făcute pe șoareci. Creșterea în greutate a fost asociată cu scăderea neurogenezei și afectarea unei sub- populații specifice de celule cerebrale, adică interneuronii.

Descoperirile pun în lumină mecanismele potențiale din spatele recuperării accidentului vascular cerebral în diabet / obezitate și ar putea facilita dezvoltarea de noi strategii de reabilitare a AVC pentru pacienții obezi / diabetici.

Lucrarea a fost concepută și regizată de doctorul Vladimer Darsalia și profesorul asociat Cesare Patrone.

 

Sursa: AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel