Obiceiurile care distrug dantura. Cât de importantă e alimentația

Modernitatea a dovedit deja ca o viață de calitate depinde foarte mult de sănătatea dentară și de frumusețea zâmbetului. Calitatea zâmbetului însă nu ține numai de genetică și de vizitele la dentist.

Dr Răzvan Boberis este unul dintre promotorii puternici ai infrastructurii digitale și al manoperelor moderne care au grijă de dinții pacienților. Însă, potrivit medicului, sănătatea dentară depinde de obiceiurile igienice și alimentare. Astfel că, prevenția este mai importantă decât tratarea.

"Pacientul trebuie să știe ce îi face bine și ce nu îi face bine. În ceea ce privește alimentația, recomand să se evite: dulciurile, alimentele colorate, zahărul în exces, alimentația tip fast food. Sunt recomandate legumele și fructele crude și, bineînțeles, apa și nu băuturile carbogazoase și colorate. Nici cafeaua nu trebuie consumată în exces", explică medicul.

De asemenea, medicul subliniază importanța prevenției și igienei dentare.

"Calitatea vieții este direct proporțională cu sănătatea dentară. Pasul de la igiena defectuoasă la implant dentar este extrem de mic, iar costurile sunt semnificative în cazul în care se ajunge la tratamentul cu implant dentar. O igienă defectuoasă permite apariția tartrului care în timp se transformă în plombă dentară și care, în timp, evoluează și afectează dintele până la pierderea sa. Este important să ajungem la stomatolog de două ori pe an și să avem grijă să realizăm un detartraj profesional", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel