OLMESARTANUN + AMLODIPINUM - prospect

Foto: Pixabay
OLMESARTANUN + AMLODIPINUM – prospect. Acțiune: Olmesartan: antihipertensiv, antagonist al receptorilor AT-1 pentru angiotensina II. Amlodipină: antihipertensiv, blocant al canalelor de calciu.

OLMESARTANUN + AMLODIPINUM – prospect:

Denumiri comerciale: INOVUM, SEVIKAR 

Forma: comprimate filmate

Indicații: Tratamentul hipertensiunii arteriale esențiale, la pacienții a căror tensiune arterială nu este controlată adecvat cu olmesartan sau amlodipină, administrate în monoterapie.

Contraindicații: Al doilea și al treilea trimestru de sarcină. Alăptare. Insuficiență Hepatică severă și obstrucție biliară. Datorită amlodipinei, este contraindicat la pacienții cu șoc cardiogen, infarct miocardic acut (în primele 4 săpt.), angină pectorală instabilă.

Atenție!: Poate determina, mai ales la începutul trat., hipotensiune arterială ortostatică, în special la pacienții cu hipovolemie sau depleție de sodiu, sau la cei cu Insuficiență Cardiacă congestivă severă sau boli renale subiacente. Nu se recomandă în Insuficiență Renală severă și la pacienții cu hiperaldosteronism primar. În Insuficiență Hepatică moderată se folosesc doze mai mici. Poate produce hiperpotasemie.

Reacții Adverse: Frecvente: amețeli, cefalee; edeme; oboseală. Mai puțin frecvente: hiperpotasemie; scăderea libidoului; amețeli ortostatice, letargie, parestezii, hipoestezie; vertij; palpitații, tahicardie; hTA (hipotensiune arterială), hTA ortostatică; dispnee, tuse; greață, vărsături, dispepsie, diaree, constipație, xerostomie, durere abdominală în etajul superior; erupție cutanată tranzitorie; spasme musculare, durere la nivelul extremităților, durere la nivelul spatelui; disfuncție erectilă; polakiurie; astenie; creșterea creatininemiei, creșterea acidului uric sanguin, creșterea concentrației plasmatice a gama glutamil transferazei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel