OMS, AVERTISMENT: Europa s-ar putea confrunta cu al treilea val al pandemiei de COVID-19

Purtatul măștii în tren este obligatoriu. Foto: Pixabay
Europa s-ar putea confrunta cu un al treilea val al pandemiei de COVID-19 la începutul anului 2021, dacă guvernele vor repeta greșelile care au dus la apariția celui de-al doilea val în acest an a avertizat David Nabarro, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

David Nabarro, reprezentant al OMS, vorbește despre faptul că după ce au reușit să controleze primul val al pandemiei de COVID-19, autoritățile din statele europene s-au relaxat și au ratat ocazia de a construi în sisteme lor sanitare infrastructura necesară pentru a face față unei reveniri mult mai agresive.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val de COVID-19 sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a declarat David Nabarro într-un interviu pentru ziarul elvețian Solothurner Zeitung, citat de Politico.eu

În acest context, reprezentantul OMS a făcut apel la liderii țărilor europene să reziste tentației de a ridica prea repede resticțiile impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Oficialul OMS a lăudat răspunsul la criză dat de țările asiatice, cum ar fi Coreea de Sud, unde infecțiile sunt relativ scăzute ca număr. „Oamenii sunt pe deplin angajați, își asumă comportamente care îngreunează răspândirea virusului. Se mențin la distanță, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini și spală suprafețe. Acestea protejează cele mai periclitate grupuri”.

„Un alt element care este foarte clar în Asia de Est este că, odată ce ați scăzut numărul cazurilor ... nu relaxezi măsurile”, a spus el. „Aștepți până când numărul cazurilor este scăzut și rămâne scăzut. Trebuie să pregătiți măsurile necesare pentru a opri viitoarele focare”, a avertizat David Nabarro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel