OMS, AVERTISMENT pentru Europa! Capacitățile la ATI pot fi depășite! Tratamente-eșec!

Alerta, coronavirus
Odată cu creșterea masivă a numărului de cazul noi de infecție cu coronavirus, OMS trage un semnal de alarmă: capacitățile ATI ar putea fi în curând depășite, iar mai multe tratamente pentru  COVID-19 au eșuat. 

Multe orașe din Europa se confruntă cu o creștere masivă a numărului pacienților cu COVID-19 care au nevoie de îngrijiri la terapie intensivă. Aceste secții ar putea ajunge, săptămânile următoare, la limita capacității, a avertizat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Săptămâna trecută, numărul cazurilor (de COVID-19) a fost de trei ori mai mare decât în timpul primului vârf în luna martie”, remarcă oficialul OMS.
În privința terapiilor, Tedros a menționat că dexametazona este deocamdată singurul tratament care și-a dovedit eficacitatea în cazurile grave de COVID-19, declarație ce survine la scurt timp după ce OMS a anunțat rezultate sub așteptări pentru patru terapii testate la nivel mondial în cadrul studiului denumit „Solidaritate”.

Nici Remdesivirul nu are rezultate notabile

„În iunie am anunțat că întrerupem studiile cu hidroxiclorochină, în iulie am informat că nu vom folosi mai mulți pacienți pentru probele cu lopinavir/ritonavir, iar acum rezultatele preliminare arată că alte două medicamente în teste, remdesivir și interferon, au puțin sau niciun efect în reducerea mortalității provocate de COVID-19”, a precizat directorul general al OMS.

Dar el a adăugat că studiul „Solidaritate” va continua, pentru testele clinice desfășurate în cadrul acestuia urmând să fie recrutați lunar circa 2.000 de pacienți, semnalând că ar putea fi testate de asemenea tratamente cu anticorpi monoclonali sau alte medicamente antivirale, conform Agerpres.

La rândul ei, directoarea tehnică a OMS pentru COVID-19, dr Maria Van Kerkhove, spune că, deși creșterea cazurilor și a spitalizărilor în Europa sunt preocupante, „nu suntem în aceeași situație ca în urmă cu șase luni, întrucât acum știm mai multe despre această boală”. „A crescut capacitatea de diagnostic, personalul medical este mai antrenat și mai experimentat, și există o conștientizare publică a ceea ce trebuie făcut pentru a ne proteja. Așadar trebuie să reunim toate acestea pentru a contribui la controlul pandemiei”, a explicat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel