Operația pentru scădere în greutate scade riscul de cancer colorectal

Chirurgie
Operația pentru scădere în greutate scade riscul de cancer colorectal cu o treime, potrivit ultimelor studii.

Operația pentru  scăderea în greutate poate reduce riscul apariției cancerului colorectal cu o treime, conform unei analize a tuturor studiilor publicate relevante. Rezultatele sunt publicate în BJS (British Journal of Surgery).

Obezitatea crește riscul multor afecțiuni, inclusiv diabetului de tip 2, bolilor cardiovasculare și a majorității cazurilor de cancer, inclusiv a cancerului colorectal. Analiza BJS, care a cuprins șapte studii cu un total de 1.213.727 de pacienți și o monitorizare medie de șapte ani, a fost realizată deoarece studiile individuale au prezentat rezultate contradictorii.

Risc scăzut cu o treime 

Riscul general de dezvoltare a cancerului colorectal a fost de 3 din 1.000 de pacienți cu obezitate care au suferit o intervenție chirurgicală de scădere în greutate, comparativ cu 4 din 1.000 dintre cei care nu au făcut-o.

„Zi de zi, comunitatea științifică continuă să descopere beneficiile chirurgiei de pierdere în greutate, iar acest document afirmă acest lucru”, a declarat autorul principal Sulaiman Almazeedi, medic la Spitalul Jaber Al-Ahmed, din Kuweit. „Obezitatea rămâne astăzi una dintre cele mai prevenibile cauze ale morbidității și a morții precoce și, în ciuda tuturor controverselor, credem că operația de pierdere în greutate poate fi un instrument important în combaterea acestei epidemii.”

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel