Ortopedia pediatrică de la „Grigore Alexandrescu”, redeschisă după modernizare

Ortopedia pediatrică a fost redeschisă după modernizare
Secția de Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Grigore Alexandrescu” a fost redeschisă azi. Unitatea a fost modernizată cu fonduri de la Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost prezentă la redeschiderea secției unde anul acesta, MS a alocat suna de 10 milioane de lei, conform unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății. Potrivit aceleiași surse, din sumă s-au cheltuit deja șase milioane de lei.

„Spitalul Grigore Alexandrescu este una din cele șase unități de Urgență din Bucuresti. Secția de ortopedie  pediatrică și blocul operator au fost modernizate și complet retehnologizate. Au fost cumpărate mese noi în blocul operator, versatile, care pot fi utilizate și pentru adulți în cazuri de calamitate. A fost schimbat complet sistemul de iluminat și au fost achiziționate paturi noi, de ultimă generație în toată secția. Sunt în procedură de achiziție și alte echipamente”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății spune că a decis alocarea de fonduri suplimentare pentru dotarea spitalului,  în funcţie de proiectele imediate.

Peste 10.000 e pacienți pe lună

Secția de Ortopedie Pediatrica asigură consultaţii pentru aproximativ 10.000 pacienţi în fiecare lună şi intervenţii chirurgicale pentru aproximativ 250-300 pacienţi în fiecare lună. Secția nu a mai fost modernizată din anul 1998.

Astfel, au fost schimbate toate cele 28 paturi ale secţiei. Paturile noi au dotare completă pentru rezolvarea cazurilor complexe de traumatologie ortopedică. Paturile asigură un confort deosebit pacienţilor fiind considerate cele mai sigure paturi de pe piaţa medicală. De asemenea, au fost schimbate toate cele 3 mese de operaţie din blocul operator.

Cea mai veche dintre aceasta fiind din anul 1970. Mesele achiziţionate permit tratamentul oricărei afecţiunii ortopedice sau traumatice, inclusiv pentru pacienţii din grupa de vârstă 16-18 ani.

Mai mult, au fost schimbate cele trei lămpi ale blocului operator ortopedie, lămpi ce depăşeau 20 de ani vechime.

Noile lămpi permit atât o vizualizare perfectă indiferent de câmpul operator şi indiferent de durata operaţiei.

În secţia de Ortopedie se fac în mod frecvent intervenţii chirurgicale a căror durată depaseşte 6-8 ore. Toate lampile de operaţie permit transmiterea în timp real a imaginilor către un centru pilot, cu scop atât de supervizare a actului operator, cât şi cu scop didactic.

Alte achiziții în derulare

Tot pe secţia de Ortopedie sunt în procedura de achiziţie un amplificator de imagine, un artroscop de ultima generaţie şi un sistem complet de neuromonitorizare ce vor permite creşterea gradului de complexitate a intervenţiilor chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale şi nu numai.

„În acestă toamnă vom vedea rezultatele alocărilor de fonduri pe care Ministerul Sănătății  le-a făcut în acest an la toate unitățile sanitare din țară.

Ieri am fost la maternitatea din Brăila, astăzi suntem la spitalul de copii Grigore Alexandrescu, mâine voi inaugura secția de ATI a spitalului de la Bistrița Năsăud complet modernizată cu fonduri de la bugetul de stat. Din păcate sunt şi unităţi care nu au demarat nicio procedura pentru achiziţia de aparatură”, a mai spus Sorina Pintea.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel