Osteoartrită, un nou medicament opioid ce încetinește progresia bolii

Artrita, osteoartrita
Un nou medicament opioid ar încetini progresia osteoartritei și nu ar crea dependență.

Un nou studiu preclinic realizat de Keck Medicine al cercetătorilor Universității Southern California, SUA, subliniază că un potențial nou medicament opioid poate avea capacitatea de a încetini progresia osteoartritei în timp ce este mai puțin dependent de medicamentele opioide prescrise în mod obișnuit.

”Artrita afectează aproape un sfert din adulți în Statele Unite, mulți dintre ei care iau opioide dependente pentru a-și gestiona durerea. Implicațiile acestui studiu pot modifica într-o zi modul în care oferim îngrijire ortopedică pentru a reduce semnificativ numărul de pacienți care suferă dureri pe termen lung și dependență”, spune autorul principal Alexander Weber, medic de Medicină sportivă și chirurg ortoped, într-un comunicat al universitatea citată.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel