OXCARBAZEPINUM - prospect
11 ian, 17:17
OXCARBAZEPINUM – prospect. Acțiune: Blocant al canalelor de sodiu, cu menținerea acestora în formă inactivă; reduce hiperexcitabilitatea și conducerea impulsurilor la nivel neuronal.
de  DCMedical Team
Foto: Pixabay

OXCARBAZEPINUM – prospect:

Denumirea comercială: TRILEPTAL

Forma: Comprimate filmate 

Indicații: Tratamentul crizelor epileptice parțiale însoțite sau nu de convulsii tonico-clonice generalizate secundar.

Contraindicații: Hipersensibilitate la oxcarbazepină sau la oricare dintre excipienți. Sarcină (poate produce malformații fetale grave, de ex. gura de lup) și alăptare.

Atenție!: S-a constatat o scădere a concentrației plasmatice de sodiu (< 125 mmol/l), de obicei asimptomatice și care nu necesită ajustarea terapiei. Experiența dobândită în urma studiilor clinice arată că natremia revine la valori normale atunci când doza de Trileptal este redusă, trat. este întrerupt sau pacientul este supus unor restricții (de exemplu, reducerea cantității de fluide ingerate). Scade eficacitatea contraceptivelor orale. La ingerarea de alcool, se poate potența efectul sedativ.

Reacții Adverse: Foarte frecvente - amețeli, cefalee, somnolență, oboseală, greață, vărsături, diplopie. Frecvente - astenie, agitație, amnezie, apatie, ataxie, tulburări de concentrare, confuzie, depresie, nistagmus, tremor, constipație, diaree, dureri abdominale, acnee, alopecie, rash, hiponatremie.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?