Pachetul de servicii medicale, cum se va modifică. Sorina Pintea a făcut anunțul

Kinetoterapia în secțiile de ATI ar putea fi introdusă în pachetul de servicii medicale
Pachetul de servicii medicale, dar și cel de servicii minime, se vor modifica, a anunțat, astăzi, ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Iată ce presupune această modificare:

Ministrul Sorina Pintea a epxlicat, la Antena 3, cum va fi modificat pachetul de servicii de care beneficiază românii asigurați.
„Am spus că se va modifica pachetul de bază, dar nu am spus că va scădea, modificarea poate însemna și diversificare, poate însemna și creștere. (...) Pachetul de bază rămâne la fel sau poate fi modificat în sensul în care vom introduce servicii diversificate sau crește numărul de servicii decontate. Aceste propuneri de modificări la pachetul de bază le fac comisiile de specialitate ale ministerului, nu ministrul Sănătății", a arătat ministru Sorina Pintea.

Ce s-ar putea adăuga

Ea a dat și exemple de servicii voi care ar putea fi introduse în acest pachet.

„Comisia de specialitate Anestezie Terapie Intensivă propune introducerea serviciilor de kinetoterapie în terapie intensivă; asta înseamnă să modificăm statul de funcții al spitalelor, să angajăm kinetoterapeuți în ATI, astfel încât să încercăm să tratăm și pacienții care stau imobilizați în terapie intensivă, deci, este un serviciu nou. La partea de recuperare, tot propunerile comisiilor de specialitate; un pacient ars are nevoie de o recuperare mai lungă, statul român decontează în acest moment o perioadă limitată; vom extinde această perioadă, diferențiind recuperarea - recuperare neurologică, ortopedică etc. -, definind foarte clar fiecare parte. Poate cel care are nevoie de recuperare neurologică are nevoie de 20 de zile, cei de recuperare ortopedică, de șapte zile. Deci, în sensul acesta am spus - vom modifica structura pachetului de bază", a explicat demnitarul.

Ea a vorbit și despre pachetul minim de servicii medicale, de care beneficiază inclusiv cei care nu au asigurare medicală. Și acesta va fi modificat, dar tot prin adăugire pentru că acest pachet „cuprinde în acest moment trei elemente esențiale - urgențele medico-chirurgicale, sarcina și lăuzia, bolile cu potențial endemic -, trei elemente care nu se vor schimba, pentru că nu ai ce să mai scazi", a subliniat Sorina Pintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel