Pacienții COVID-19, puși pe drumuri de autorități. Asociația Colegiul Pacienților: Cine dă concediul medical?

Covid-19
Asociația Colegiul Pacienților atrage atenția asupra comunicării defectuoase a instituțiilor statului în cazul pacienților COVID-19, care sunt puși pe drumuri dacă au nevoie de concediu medical. 

În ultimele săptămâni, Asociația Colegiul Pacienților susține că a primit sute de sesizări telefonice din partea cetățenilor referitor la comunicarea defectuoasă a instituțiilor statului ( DSP-uri, Grupul de Comunicare Strategică, Ministerul Sănătății) cu privire la circuite și proceduri punctuale pentru persoanele infectate cu COVID-19.

„Autoritățile fac apel la populație de aproximativ 5 luni să se informeze doar din surse oficiale și credibile. În acest moment românii se pierd într-un labirint al site-urilor guvernamentale și, din lipsa de informații structurate aglomerează liniile telefonice ale DSP-urilor.

Din păcate, Direcțiile de Sănătate Publică nu răspund la telefon cu zilele sau direcționează oamenii către medicii de familie, iar medicii de familie la rândul lor îi sfătuiesc să sune la DSP-uri.

Oamenii sunt dezorientați și panicăți pentru că nu există circuite clare, nu știu ce trebuie să facă, nu primesc răspunsuri de la autorități.

Asociația Colegiul Pacienților a încercat fără succes în cursul zilei de ieri să ia legătură cu DSP București și cu Ministerul Sănătății pentru a clarifica aceste aspecte. Am sunat de peste 10 ori la Ministerul Sănătății la numărul afișat pe site pentru relații cu publicul, precum și la DSP București dar, din păcate, nu au răspuns la telefon.

Lipsa informațiilor clare, simple, pe înțelesul tuturor și mesajele contradictorii date de autorități sădesc neîncredere și panică în rândul oamenilor. 

Aceste erori de comunicare ale actualilor decidenți arată lipsa unei culturi a comunicării guvernamentale, lipsa competențelor în ceea ce privește gestionarea și transmiterea informației către populație.

Asociația Colegiul Pacienților solicită Guvernului României și Ministerului Sănătății să transmită urgent și public un ghid cu proceduri clare, punctuale pentru informarea populației și prevenirea răspândirii Covid-19”, se arată în punctul de vedere semnat de Marilena Nicolae, director operațiuni la Asociația Colegiul Pacienților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel