Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pacient sub acoperire: angajat concediat, după ce a cerut șpagă falsului pacient
17 iul, 10:36
Misiunea „Pacientul sub acoperire” a început să își arate efectele. Un angajat al unui spital din Capitală a fost concediat după ce a cerut șpagă, unui astfel de pacient fals.
de  Adisa Codruț
Fișa, medicală, pixul, stetoscopul sunt doar câteva obiecte care sunt ”casă” pentru germeni

Efectele „pacientului sub acoprire” încep să apară. Cinci astfel de pacienți falși au fost deja în spitalele din România, iar unuia dintre ei i s-a cerut șpagă.

Falsul pacient s-a prezentat la spital pentru analizele medicale necesare pentru obținerea permisului auto. Acesta s-a adresat unui angajat al spitalului, care i-a cerut o taxă suplimentară, pe lângă tariful legal. Banii ceruți ilegal urmau să-i asigure pacientului completarea documentelor, fără să mai facă analizele necesare, potrivit Observatortv. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a declarat șocată de situația din spital.

„Acea taxă a depăşit valoarea taxei oficiale, adică 150 de lei - taxa oficială şi 300 de lei şpaga. Şi nu era vorba de medic, e vorba de personalul medical din spital. Primul lucru pe care spitalul l-a făcut, i-a desfăcut contractul de muncă”, a spus Sorina Pintea.

Cinci astfel de pacienți au fost până acum prin spitalele din țară, însă acestea vor continua, mai arată ministrul sănătății. De asemenea, acești „pacienți sub acoperire” nu vor viza doar șpaga, ci orice abatere de la conduita profesională.

Conceptul de pacient sub acoperire sau pacient fals face parte din strategia anticorupţie a Ministerului Sănătății, iar scupul este d e a descuraja practicile ilegale din sistem.

Ştiri Recomandate

Comentarii