Pacientă de 60 de ani în moarte cerebrală, salvarea altor cinci pacienți aflați pe listele de așteptare pentru transplant

Imagine din timpul operației  FOTO: Facebook ANT
O pacientă de 60 de ani, aflată în moarte cerebrală, va salva alte vieți, după ce familia ei a fost de acord cu donarea de organe.

O pacientă în vârstă de 60 de ani aflată în moarte cerebrală va salva alte vieți, după ce familia ei și-a dat acordul pentru donarea de organe. Astfel, preșevarea de organe a avut loc astăzi, la Spitalul clinic Județean de Urgneță din Clun Napoca. „Mulţumim cu profund respect familiei donatorului, o pacientă de 60 de ani diagnosticată în moarte cerebrală la Secţia ATI I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, pentru generozitatea de a dărui altora o viaţă nouă. Acest gest, de o încărcătură emoţională deosebită, a mobilizat imediat echipele de medici şi asistenţi, toţi determinaţi să readucă speranţa pentru alţi pacienţi a căror unică şansă este transplantul”, a scrie pe pagina de socializare a Agenției Naționale de Transplant (ANT).

Astfel, ficatul se va transplanta la Institutul Clinic Fundeni, rinichii la ICUTR Cluj, corneea la Spitalul Militar din Bucureşti, acolo unde echipele medicale îşi vor pune în slujba pacienţilor întreaga pricepere şi măiestrie. Astfel, 5 români vor primi o nouă şansă la viaţă prin transplant de organe şi cornee şi şi mai mulţi îşi vor îmbunătăţi calitatea vieţii prin transplant osteotendinos.

„Respect şi recunoştinţă tuturor echipelor de medici şi asistenţi care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă utima şansă, precum şi conducerilor unităţilor sanitare pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant”, mai arată ANT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel