Pacienții cu arsuri din incendiul de la Inotești, transferați în străinătate

Pacient cu arsuri, foto din timpul unei simulări de incendiu. Foto: IGSU
Ministerul Sănătății a anunțat că cei doi bărbați care au arsuri pe 60 și 70% din suprafața corpului, suferite în incendiul din localitatea prahoveană Inotești, vor fi transferați în străinătate. 

Conform rapoartelor întocmite de medicii curanți ai celor doi pacienți și de cei din comisia de specialitate constituită la Spitalul Județean Ploiești, pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB și III pe 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB și III pe 70% din suprafața corporală. Ambii pacienți au arsuri ale căilor aeriene superioare.

Documentele au fost transmise și Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vederea identificării unor locuri în centre de mari arși din Europa și a efectuării unor transferuri, conform OMS 2063/2020, a anunțat Ministrul Sănătății într-o informare.

„Conform ultimelor informații primite de la COSU, pentru unul dintre pacienții arși, DSU a obținut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Se așteaptă un răspuns și de la AKH Viena pentru al doilea pacient”, se mai precizează în documentul citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel