Urmărește dezbaterea live

Pandemia, previziuni sumbre: explicațiile academicianului Irinel Popescu

Prof.dr. Irinel Popescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Academicianul Irinel Popescu a făcut o scurtă trecere în revistă a previziunilor sumbre privind evoluția pandemiei, la Academia de Sănătate difuzată de DC Medical.

Academicianul Irinel Popescu a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate, pe care o realizează la DC Medical, despre evoluția pandemiei și previziunile, deloc îmbucurătoare, care se anunță.

Potrivit lui, pandemia este în plină desfășurare și ar trebui să ne așteptăm la lucruri chiar mai grave. „Evoluția pandemiei nu este dintre cele mai bune, nici în România, nici la nivel mondial.

Iată care sunt predicțiile: 

- peste 2 milioane de decese înainte să avem un vaccin (peste 200.000 de decese deja înregistrate în SUA),
- peste 7.000 de lucrători sanitari, medici, asistente, infirmiere - ceea ce riscă să inducă o criză în sistemul de sănătate;
- suntem în fața sezonului de iarnă când se anunță ceea ce specialiștii denumesc în limba engleză un „tweendemic”, adică o epidemie combinată și de SARS-CoV-2 și de virusul gripal obișnuit în sezonul rece.
- o analiză arată că screeningul în spațiile publice, cel care se folosește și la noi în mall-uri, chiar în spitale, în alte instituții, are o valoare foarte redusă; era de așteptat. Chiar și maniera în care se face - rezultatele, criteriile - nu sunt convingătoare.
- în România, iată, am trecut de 2.000 de cazuri pe zi și se anunță o creștere în continuare;
- alte state europene nu o duc mai bine, în Spania, capitala țării, Madrid, a intrat în carantină. Deci vorbim de o pandemie în plină desfășurare și cu mulți parametri care ne îngrijorează pe toți. Ca atare, cu atât mai mult importat ar fi un vaccin, în cazul în care acesta ar fi disponibil”, a spus el.


Urmăriți materialul video atașat pentru a afla mai multe detalii despre un posibil vaccin împotriva COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel