Papa Francisc, operat în secret de cataractă

Papa Francisc. Foto: DC News
Papa Francisc ar fi fost operat de cataractă în cel mai mare secret, la o clinică privată din Roma, titrează Il Messaggero.

Jurnaliștii italieni de la Il Messaggero spun că Papa Francisc a suferit, în urmă cu câteva luni, o operație de cataractă, la clinica medicală Casa di Cura Pio XI din Roma, dar că intervenia a fost ținută în secret.

Vaticanul nu a confirmat informația, dar Suveranul Pontif, care în 17 decembrie împlinește 83 de ani, lăsase să se înțeleagă încă de anul trecut că are probleme cu vederea și că dorește să și le corecteze.

În timpul unei vizite, în 2018, la închisoarea Regina Coeli din Roma, Papa Francisc spusese unui deținut că „O privire reînnoită face bine pentru că la vârsta mea, de exemplu, se instalează cataracta și nu mai vezi bine realitatea. Anul viitor trebuie să mă operez".

Cataracta afectează în principal vârstnicii și poate fi îndepărtată în orice stadiu al evoluției sale, deși intervenția nu trebuie să fie prea târzie. Tulburarea afectează 60% dintre oamenii de peste 70 de ani și se datorează opacifierii progresive a lentilei.

Poate fi corectată prin schimbarea cristalinului, o operație de rutină în ziua de azi, cu un cristalin artificial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel