Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Papa Francisc, operat în secret de cataractă
02 dec 2019 / 18:49
Papa Francisc ar fi fost operat de cataractă în cel mai mare secret, la o clinică privată din Roma, titrează Il Messaggero.
de  Dana Lascu
Papa Francisc. Foto: DC News

Jurnaliștii italieni de la Il Messaggero spun că Papa Francisc a suferit, în urmă cu câteva luni, o operație de cataractă, la clinica medicală Casa di Cura Pio XI din Roma, dar că intervenia a fost ținută în secret.

Vaticanul nu a confirmat informația, dar Suveranul Pontif, care în 17 decembrie împlinește 83 de ani, lăsase să se înțeleagă încă de anul trecut că are probleme cu vederea și că dorește să și le corecteze.

În timpul unei vizite, în 2018, la închisoarea Regina Coeli din Roma, Papa Francisc spusese unui deținut că „O privire reînnoită face bine pentru că la vârsta mea, de exemplu, se instalează cataracta și nu mai vezi bine realitatea. Anul viitor trebuie să mă operez".

Cataracta afectează în principal vârstnicii și poate fi îndepărtată în orice stadiu al evoluției sale, deși intervenția nu trebuie să fie prea târzie. Tulburarea afectează 60% dintre oamenii de peste 70 de ani și se datorează opacifierii progresive a lentilei.

Poate fi corectată prin schimbarea cristalinului, o operație de rutină în ziua de azi, cu un cristalin artificial.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?