Parapantist căzut în munții Făgăraș, transportat la spital cu traumatism la coloană

Ambulanță SMURD
Un parapantist care a căzut în Munţii Făgăraş a suferit un traumtism la coloană şi a fost dus la Spitalul Judeţean din Sibiu.

Parapantistul care a căzut în Munţii Făgăraş are un traumatism la coloană şi a fost preluat de o ambulanţă SMURD, el fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Alina Voina, citată de agerpres.ro.

"Un echipaj de prim-ajutor calificat SMURD din cadrul ISU Sibiu a intervenit pentru acordarea asistenţei medicale unui bărbat, parapantist, căzut în zona Căldarea Mieilor, Bâlea Lac.

În scopul eficientizării intervenţiei a fost solicitat în sprijin un echipaj SMURD Argeş, iar echipajul SMURD Sibiu a preluat bărbatul de aproximativ 33 de ani, într-un punct de întrunire, conştient, cu traumatism de coloană, pentru transportul la UPU Sibiu", a precizat Alina Voina.

Parapantistul a primit primul ajutor de la salvamontiştii aflaţi la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, potrivit şefului Salvamont Sibiu, Adrian David.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel