PEGFILGRASTIMUM - prospect

Foto: Pixabay
PEGFILGRASTIMUM - prospect. Acțiune: Conjugat al filgrastimului cu polietilenglicol, cu obţinerea unei forme cu durată mai lungă; factor stimulator al coloniilor de granulocite (G-CSF), care determină creşterea marcată a numărului de neutrofile în sângele periferic în decurs de 24 ore, cu creştere minoră a numărului de monocite.

PEGFILGRASTIMUM - prospect

Denumire comercială: NEULASTA

Forma: soluție injectabilă

Indicații: Reducerea duratei neutropeniei şi a incidenţei neutropeniei febrile la pacienţii trataţi cu chimioterapie citotoxică pentru boli maligne (cu excepţia leucemiei mieloide cronice şi a sindroamelor mielodisplazice).

Contraindicații: Hipersensibilitate, copii < 18 ani.

Atenție: Pacienţii cu un istoric recent de infiltrate pulmonare sau pneumonie prezintă un risc crescut. Se opreşte trat. la apariţia semnelor de sindrom de detresă respiratorie. Mărimea splinei trebuie atent monitorizată. Se monitorizează regulat numărul de trombocite şi hematocritul. Sarcină şi alăptare.

Reacții adverse: Dureri osoase, splenomegalie, alergii, creşterea valorilor acidului uric şi fosfatazei alcaline, greaţă, artralgie, mialgie, pneumonie interstiţială, edem pulmonar, infiltrate pulmonare, fibroză pulmonară, trombocitopenie, leucocitoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel