Persoane chemate la vaccinare împotriva COVID înainte să le vină rândul la Spitalul Buftea. Ministrul Sănătății: e frustrant

Vaccin
Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat într-o conferință de presă că s-a dispus un control la Spitalul din Buftea unde au fost vaccinate persoane care nu sunt prinse în etapa a doua de vaccinare.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri după-amiaza, 27 ianuarie, că se știe despre faptul că în Spitalul din Buftea sunt vaccinate persoane care nu sunt în etapa a doua de vaccinare împotriva COVID.

Reacția ministrului:

”Este frustrant. E frustrant pentru mine auzind, citind zeci, sute de mesaje de la oameni care nu se pot programa. Mi se pare frustrant. Dacă rămân doze de vaccin atunci acestea trebuie să meargă către persoane care sunt eligibile în etapa a doua și aceste persoane nu sunt foarte greu de găsit. Există centre de vârstnici, inclusiv instituții locale de personal esențial care poate fi invitat la vaccinare. Sunt oameni care pot fi invitați să se înscrie pe o listă la nivelul centrului respectiv.

Ați vorbit de Buftea. Lucrul ăsta poate fi făcut altfel decât spunându-i oricărui om: veniți și vă vaccinați că poate ne rămân mai târziu niște doze. Cred că fiecare doză este important să meargă către o persoană care poate fi salvată de doza respectivă. Eu nu pot să-mi explic omenește vorbind cum anumiți oameni sunt atât de relaxați în legătură cu asta.

(...) Da, cunoaștem situația din Buftea și Direcția de Sănătate Publică de acolo a fost deja contactată”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel