Peste 800 de cazuri de viroze respiratorii și pneumonii, în Galați

Gripă, viroze
Peste 800 de cazuri de viroze respiratorii și pneumonii au fost raportate în județul Galați. O persoană a necesitat internarea în spital.

Peste 800 de persoane din judeţul Galaţi au fost diagnosticate, în ultima săptămână de raportare, cu viroze respiratorii şi pneumonii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Ani Nistor.

Potrivit acesteia, un număr de 637 de persoane au fost înregistrate cu viroze respiratorii, cele mai multe la categoria de vârstă 5-14 ani, unde au fost 171 de cazuri. În 50 dintre cazuri a fost necesară internarea în spital.

În ceea ce priveşte pneumoniile, s-au înregistrat 165 de cazuri, cele mai multe, 42, la categoria de vârstă cuprinsă între 15 şi 49 ani, 87 de persoane necesitând internarea, potrivit agerpres.ro.

Nistor a mai spus că nu s-a înregistrat niciun caz de gripă. În total, judeţul Galaţi a primit de la Ministerul Sănătăţii 50.820 de doze de vaccin antigripal în cinci tranşe.

"Medicii de familie din judeţul Galaţi au administrat 46.895 de doze de vaccin antigripal pentru populaţia cu un risc crescut de îmbolnăvire. Au mai rămas în stoc 3.925 de doze de vaccin, după cum urmează: 3.443 de doze la medicii de familie, 347 de doze la sediul DSP Galaţi, iar restul pentru personalul din MAI şi MApN", a precizat Nistor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel