Peste 90 de școli din Gorj nu au apă curentă sau canalizare

Școală
Peste 90 de unităţi de învăţământ din judeţul Gorj îşi desfăşoară activitatea cu grup sanitar exterior, fără apă curentă şi fără reţea de canalizare sau fosă septică.

Școli, Gorj. Peste 90 de unităţi de învăţământ din judeţ îşi desfăşoară actul educaţional având grup sanitar exterior, fără apă curentă şi fără reţea de canalizare sau fosă septică, a declarat joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Violeta Mogoş.

Potrivit acesteia, alte 56 de unităţi de învăţământ au grupurile sanitare exterioare, dar cu apă curentă şi reţea de canalizare, iar alte 18 nu beneficiază de apă potabilă, neavând nici posibilitate de racordare.

"La nivelul judeţului Gorj există un total de 495 de unităţi de învăţământ, 488 fiind autorizate sanitar. Din total, 114 sunt în mediul urban, 113 fiind autorizate, iar 381 în mediul rural, 375 funcţionând cu autorizare. Avem 257 de grădiniţe, 253 sunt autorizate, iar cele 4 neautorizate sunt în mediul rural. În ceea ce priveşte situaţia şcolilor generale, la nivel judeţean avem 205 unităţi, 33 în mediul urban şi 172 în cel rural, 202 sunt autorizate. Precizez că toate liceele din judeţ, 33 la număr, au autorizaţie sanitară de funcţionare", a precizat Violeta Mogoş. Ea a adăugat că, înainte de deschiderea anului şcolar, echipe mixte formate din reprezentanţi ai DSP, CJ, DSVSA, ISJ şi ISU au verificat stadiul de pregătire a unităţilor de învăţământ din judeţ, potrivit Agerpres.

Totodată, directorul executiv al DSP Gorj a mai afirmat că, pe parcursul anului şcolar, unităţile de învăţământ vor fi monitorizate atât de către medicii şi asistenţii medicali din cabinetele medicale şcolare, cât şi de inspectorii sanitari din cadrul instituţiei, aceştia fiind pregătiţi pentru luarea măsurilor necesare atunci când situaţia o va impune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel