PHENOXYMETHYLPENICILLINUM - prospect

Foto: Pixabay
PHENOXYMETHYLPENICILLINUM - prospect. Acţiune: antibiotic din grupa peniciline, cu spectru identic cu cel al penicilinei G. Are activitate mai redusă decât aceasta, din cauza căii de administrare orale, care duce la concentraţii plasmatice mai scăzute; bactericid, prin inhibarea sintezei peretelui baterian.

PHENOXYMETHYLPENICILLINUM - prospect

Denumire comercială: OSPEN

Forma: comprimate, suspensie orală

Indicații: tratament curativ infecţii uşoare sau moderate cu germeni sensibili: respiratorii, ORL, stomatologice şi cutanate. Profilaxia recidivelor RAA.

Contraindicații: alergie la peniciline şi la cefalosporine, hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului.

Atenție: Manifestările alergice apărute impun întreruperea tratamentul. Foarte rar, reacţii anafilactice severe, uneori fatale. Prescrierea se face după o anamneză atentă (antecedentele de reacţii alergice la peniciline şi cefalosporine). În insificiență renală acută, doza se adaptează în funcţie de creatininemie şi de clearence creatinină. Atenţie la conţinutul în potasiu al produsului. Sarcină. Alăptare.

Reacții adverse: reacţii alergice: febră, urticarie, eozinofilie, edem Quincke, foarte rar şoc anafilactic; digestive: greaţă, vărsături, diaree; hematologice: anemie, trombocitopenie, leucopenie, tulburări de coagulare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel