Pierderea auzului, legătura cu demența

Oamenii de știință care studiază modul în care pierderea auzului poate provoca demență au dezvoltat o nouă teorie axată pe centrele de memorie din creier.

S-a demonstrat că pierderea auzului este legată de demență în studiile anterioare și ar putea provoca aproximativ unul din 10 cazuri.

Acum, un studiu publicat în jurnalul medical Neuron, realizat de o echipă de la Universitatea din Newcastle, sugerează o nouă teorie pentru a explica modul în care o tulburare a urechii poate duce la boala Alzheimer - un concept care nu a mai fost analizat până acum.

 

Experții din Newcastle au luat în considerare trei aspecte cheie:

- O cauză comună de bază pentru pierderea auzului și demență

- O lipsă de intrare legată de sunet care duce la micșorarea creierului

- Insuficiență cognitivă care determină oamenii să angajeze mai multe resurse cerebrale pentru a compensa pierderea auzului, care devin apoi indisponibile pentru alte sarcini

 


Echipa Newcastle a propus un nou unghi care se concentrează pe centrele de memorie adânci în lobul temporal.

Cercetarea indică faptul că această parte a creierului, de obicei asociată cu memoria pe termen lung pentru locuri și evenimente, este implicată și în stocarea pe termen scurt și manipularea informațiilor auditive.

Ei iau în considerare explicațiile pentru modul în care modificările activității creierului cauzate de pierderea auzului ar putea promova direct prezența proteinelor anormale care cauzează boala Alzheimer, declanșând astfel boala

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel