Pierderea auzului, legătura cu dieta. Care sunt alimentele benefice

Experții susțin că există o legătură între dietă și pierderea auzului. 

Este cunoscut faptul că poți proteja auzul prin minimizarea expunerii la un nivel ridicat de decibeli. Recent, un studiu a indicat faptul că urmarea unei diete sănătoase poate fi un alt mod de a preveni pierderea auzului.

Astfel că, dieta ar  putea intra în categoria posibilor factori declanșatori ai problemelor de auz,  cum ar fi poluarea fonică, vârsta, anumite tipuri de medicamente și chiar anumite afecțiuni medicale, precum diabetul, potrivit experților de la Spitalul Mount Sinai din New York City.

 

Potrivit unei analizedin 2020, care a cuprins 22 de studii, o dietă bazată pe fructe și legume, acizi grași omega-3 și nutrienți antioxidanți, precum vitaminele A, C și E,  scade riscul de a dezvolta probleme ale auzului legate de vârstă. Alte cercetări arată că persoanele care au mâncat pește de două, până la patru ori pe săptămână, aveau cu aproximativ 20% mai puține șanse să dezvolte probleme de auz.


Într-un studiu din 2018, care a inclus peste 81.000 de femei, cele ale căror diete se potriveau cel mai mult cu unul dintre cele trei tipare de alimentație sănătoasă - dieta mediteraneană alternativă (AMED), abordările dietetice pentru a opri hipertensiunea (DASH) și alimentația alternativă sănătoasă din 2010 Indicele (AHEI-2010) - au avut un risc cu 30% mai mic de a dezvolta probleme ale auzului în perioada de studiu de 22 de ani. (Femeile aveau vârste cuprinse între 27 și 44 de ani la începutul studiului.) Un alt studiu, care a analizat mai mult de 3.000 de femei,  publicat în 2020 în Jurnalul American de Epidemiologie,  a găsit rezultate similare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel