PIOGLITAZONUM + METFORMINUM - prospect

Foto: Pixabay
PIOGLITAZONUM + METFORMINUM - prospect. Acțiune: pioglitazonă: antidiabetic, tiazolidindionă. Metformină: antidiabetic, biguanidă.

PIOGLITAZONUM + METFORMINUM - prospect

Denumire comercială: COMPETACT

Forma: comprimate filmate

Indicații: tratamentul pacienţilor cu diabet zaharat de tip 2, mai ales al celor supraponderali, care nu pot obţine un control suficient al glicemiei numai cu doza maxim tolerată de metformină administrată pe cale orală.

Contraindicații: Hipersensibilitate, insuficiență cardiacă sau antecedente de insuficiență cardiacă (stadiile NYHA de la I la IV), boală cronică sau acută, care ar putea determina hipoxie tisulară (insuficiență cardiacă sau insuficienţă respiratorie, infarct miocardic recent, şoc), insuficiență hepatică, intoxicaţie acută cu alcool, alcoolism, cetoacidoză diabetică sau precomă diabetică, insuficineță renală (clearance-ul creatininei < 60 ml/min), afecţiuni acute cu potenţial de deteriorare a funcţiei renale, cum ar fi: deshidratare, infecţie severă, şoc, adm. intravasculară de substanţe de contrast cu iod, alăptare.

Atenție: Monitorizare hepatică, hematologică, renală; controlul greutăţii corporale. Tratamentul se întrerupe cu 48 ore înaintea intervenţiilor chirurgicale. Pioglitazona creşte uşor riscul de cancer de vezică urinară.

Reacții adverse: Anemie, tulburări de vedere, creştere în greutate, flatulenţă, artralgie, cefalee, hematurie, disfuncţie erectilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel