Plantă MINUNE pentru oameni, toxică pentru pisici. Ce conține

O plantă folosită de acum 6.000 de ani are proprietăți medicinale aparte pentru oameni, toxice pentru feline.

Aloe Vera, o plantă crescută în multe case, are proprietăți terapeutice datorită gelului din frunze. E folosită de acum 6.000 de ani pentru abilitățile sale de ”vindecare”: tratarea rănilor, a căderii părului, tratarea hemoroizilor, efecte laxative. Astăzi e utilizată prin aplicarea pe piele pentru varii afecțiuni ale pielii - arsuri, degerături, psoriazis, răni ușoare. Se mai administrează și pe care orală pentru osteoartrită și boli ale intestinului, respectiv febră și laxative, arată studii citate de DC Medical.

Însă, unii experți contestă aceste beneficii susținând că există puține dovezi medicale (două studii din 1996 și 2004) care arată că cremele cu extract de aloe ar ajuta în ameliorarea simptomelor anumitor afecțiuni - psoriazis, anumite erupții cutanate, vindecarea rănilor. 

Planta Aloe Vera are frunze groase, cu margini zimțate, și sunt toxice pentru pisici. Dacă aveți o astfel de plantă în casă și o felină curioasă țineți-le departe una de alta întrucât Aloe Vera poate provoca letargie, vărsături și diaree dacă este ingerat, arată thespruce.com.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel