Platforma Informatică a CNAS, indisponibilă: servicii medicale în sistem offline

SIUI - sistemul informatic al CNAS - e un coșmar pentru medici și pacienți deopotrivă
Platforma informatică a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este indisponibilă din această dimineață. Până la remedierea problemei, serviciile medicale se asigură în sistem offline.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a precizat azi că înccepând cu ora 08.00, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorită unor probleme tehnice. De asemenea, se mai arată că până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/eliberează în regim off-line.

În perioada în care Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este indisponibilă, furnizorii aflați în relație contractuală cu casele de asigurări vor acorda servicii medicale și farmaceutice în sistem offline, conform prevederilor legale. În prezent se lucrează la soluționarea problemelor tehnice apărute în sistemul informatic al CNAS.

„Ne cerem scuze  pentru inconvenientele create pacienților și furnizorilor și vă asigurăm că vom întreprinde toate demersurile necesare astfel încât serviciile medicale și farmaceutice necesare asiguraților să fie accesate și validate. Dacă până la finalul acestei zile echipa care lucrează la remedierea sistemului informatic nu va reuși sa repună total sistemul în funcțiune, vom lua în calcul măsuri care sa permită validarea serviciilor acordate în sistem offline pe perioada în care PIAS nu va fi funcțională”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel