Poliomielită: peste 70 de cazuri în Pakistan. Șeful programului de eradicare a bolii a demisionat

Poliomielita revine din cauza refuzului vaccinării
Cel puțin 72 de cazuri noi de poliomielită au fost înregistrate anul acesta în Pakistan. Azi, șeful programuluide eradicare a acestei boli finanțat de ONU a demisionat.

Şeful programului de eradicare a poliomielitei din Pakistan, Babar bin Atta, a demisionat azi din funcție. Șeful programului finanţat de ONU le-a declarat jurnaliştilor că a renunţat la funcţie din motive personale, fără a oferi detalii. În țară s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri anul acesta.

Cel puţin 72 de noi cazuri de poliomielită, o boală virală extrem de contagioasă care poate duce la paralizie definitivă sau chiar la moarte, au fost raportate în Pakistan în 2019, comparativ cu doar 12 cazuri anul trecut, potrivit cifrelor oficiale.

Acesta este cel mai mare număr de îmbolnăviri în cei cinci ani de când armata pakistaneză a redobândit controlul asupra regiunilor de frontieră din nord-vestul ţării de la militanţii talibani, care s-au opus vaccinării, potrivit agerpres.ro.

Cel mai mare număr de cazuri de poliomielită (306) s-au înregistrat în 2014, anul începerii ofensivei împotriva talibanilor. Numărul îmbolnăvirilor a scăzut la doar 8 în 2017, potrivit datelor oficiale.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în provincia Khyber-Pakhtunkhwa, unde clericii islamici încă se opun vaccinării. Mulţi susţin că este vorba despre o conspiraţie occidentală pentru sterilizarea copiilor musulmani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel