Posibil vaccin împotriva uneia dintre cele mai frecvente infecții bacteriene din lume

Bacterii
Cercetătorii americani lucrează la un vaccin care valorifică imunitatea antifungică și ar proteja șoarecii de infecția cu stafilococ.

Imunizarea șoarecilor cu un nou vaccin format din particule fungice încărcate cu proteine ​​Staphylococcus aureus (S. aureus) ar proteja șoarecii împotriva infecției cu S. aureus, susține un studiu american al cercetătorilor de la Centrul Medical din Sinai.

Cum S. aureus este una dintre cele mai frecvente infecții bacteriene la nivel mondial, iar tulpinile rezistente la antibiotice sunt o amenințare majoră, cercetătorii caută soluții. Cei care sunt foarte sensibili la infecție cu S aureus sunt persoanele imunocompromise - pacienții cu HIV. De la această premisă, cercetătorii americani au testat dacă stimularea imunității antifungice ar promova tipul de răspunsuri imune necesare pentru apărarea împotriva S. aureus, potrivit Plos.

Astfel au creat un vaccin numit 4X-SA-GP, au vaccinat cu el șoareci timp de trei săptămâni și în urma analizei probelor au observat că șoarecii au avut niveluri de anticorpi detectabile și au redus nivelul S. aureus la splină și rinichi la opt săptămâni după imunizare.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel