Președintele APAA, către Nelu Tătaru: „Noi, pacienții, vă încurcăm rău! Faceți o analiză!”

Rozalina Lăpădatu
Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA), a reacționat la declarația ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, prin care acesta arunca vina agravării bolilor cronice pe pacienți, dar și pe medicii lor de familie. 

„Oof, domnule Nelu Tătaru se vede treaba că habar aveți ce înseamnă sistemul medical și cum funcționează el. Ce e mai rău este că nu vă interesează și nici nu vă pasă. Faceți ce faceți și tot aruncați vina când pe pacienți când pe medici. Da recunoaștem, noi pacienții vă încurcăm rău, dar fără noi nu mai are sens să fii ministru, nu-i așa! Când suntem vinovați că ne facem stocuri de medicamente, când suntem vinovați că nu mergem la medicul de familie”!, scris Rozalina Lăpădaru, președintele APAA, pe pagina sa de Facebook. Mesajul său este o reacție la declarația ministrului Sănătății, de zilele trecute.

„Pacienții cu boli cronice nu și-au consultat medicii de familie în perioada de pandemie și astfel au permis să avanseze o boală preexistentă, devenind mai vulnerabili în fața infecției cu coronavirus”, susținuse Nelu Tătaru. 

În replică, Rozalina Lepădatu îi arată ministrului că de la începutul pandemiei și până acum, medicii de familie au acordat toată atenția pacienților cronici. 

„Începând cu luna martie 2020 singura asistență medicală pe care am primit-o, noi pacienții cronici, constat și fără întrerupere a fost din partea medicilor de familie. Dar nu a fost și nici nu este suficient, unele boli depășesc expertiza medicului de familie. Urmând un proces logic vă aduc aminte că din acest motiv există mai multe specialități medicale și chiar spitale, altfel ne ajungeau doar consultațiile la medicul de familie. Din păcate, dumneavoastră nu aveți urechi să auziți toate mesajele noastre care cer ca sistemul medical să poată reveni la o stare de relativă normalitate, în care pacienții cronicii să poată primii asistența medicală de care au nevoie. Ați rămas blocat într-o buclă COVID, dar și pe aceasta o gestionați prost, o să vă scriu în zilele următoare de ce.

În concluzie, nimeni nu-și dorește să moară, toți pacienții cronici își doresc o viață normală și mai ales își doresc să trăiască. 

Vă rog din suflet, începeți să faceți o analiză serioasă a sistemului medical peste care sunteți șef și nu mai acuzați pacienții și medicii de toată incompetența dumneavoastră și echipei dumneavoastră. Eu tot sper că va veni un moment, cât mai repede posibil, în care să începeți să faceți ceva pentru pacienții români, măcar să le auziți strigătul de disperare”, a scris președintele APAA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel