Președintele Comitetului Olimpic despre COVID: Este un lucru inevitabil

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat joi, 24 septembrie, că îmbolnăvirie cu noul coronavirus sunt ”un lucru inevitabil”.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat, joi, referitor la cazurile de coronavirus apărute în ultima perioadă în sportul românesc, că este un lucru inevitabil, care se întâmplă peste tot în lume, care trebuie tratat însă cu maximă responsabilitate şi seriozitate.

"Am fost primii care am deschis porţile complexului de la Izvorani pentru pregătirea sportivilor, nu am avut niciun caz de COVID până în urmă cu foarte puţine zile, dar trebui să înţelegem ceva. Este un lucru inevitabil, e un lucru care se întâmplă peste tot în lume, trebuie să tratăm cu foarte mare atenţie ceea ce se întâmplă. Avem măsuri după care ne ghidăm acţiunile şi în momentul în care apare un caz trebuie tratat şi gestionat cu maximă seriozitate şi cu maximă decenţă. Nu am informaţii că cei infectaţi în Poiana Braşov ar fi în spital. Astăzi de dimineaţă am auzit această ştire, mă voi informa după această Adunare Generală despre cazul de acolo de la Poiana Braşov. În primul rând trebuie să adunăm toate informaţiile, să tratăm cu maximă responsabilitate fiecare caz, cu maximă seriozitate şi atenţie, şi mesajul meu pe care îl transmit este să rămânem în gardă în fiecare zi şi în fiecare minut. Doar aşa vom putea să trecem peste această perioadă extrem extrem de dificilă pentru toată lumea, nu doar pentru cei din sport. Mulţi sportivi îşi doresc să intre în arenă să înceapă competiţiile, dar în acelaşi timp sunt precauţi şi tratează acest moment cu seriozitate şi maximă prudenţă", a declarat Covaliu la Izvorani, la finalul Adunării Generale a COSR, în cadrul căreia a fost reales în funcţie pentru un nou mandat de patru ani.

Referitor la posibilitatea redeschiderii arenelor sportive pentru spectatori, Covaliu a afirma că acest lucru nu poate fi diferit în România faţă de ceea ce se întâmplă în alte ţări.

"În cadrul federaţiilor internaţionale lucrurile se petrec foarte timid, cu foarte mare precauţie şi noi nu putem face excepţie în România faţă de tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi în toată lumea în acest moment. Sunt sigur că atunci când se va putea, vor veni şi oamenii pe stadioane. Până atunci treaba noastră este să rămânem în priză, să rămânem conectaţi la ceea ce se întâmplă de jur împrejurul nostru în fiecare zi şi să fim gata atunci când se va putea să ne susţinem echipa, sportivii şi să ne întâlnim din nou pentru a ne bucura de energia pe care o dă sportul", a mai spus Covaliu, potrivit Agerpres.

În afara numeroaselor cazuri de coronavirus apărute în fotbal în ultima perioadă, miercuri au fost depistaţi pozitiv 22 de sportivi din loturile naţionale masculine şi feminine de judo ale României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel