Prediabetul, reversibil sau nu? Ce șanse sunt să revină glicemia la valori normale

Diabetici
Prediabetul, forma incipientă a bolii care afectează milioane de oameni din întreaga lume, se crede că afectează unul din trei americani. Partea cea mai neplăcută este că foarte puțini știu că au această condiție.

Diabetul este în creștere în întreaga lume, iar statisticile arată că una din două persoane cu diabet nu este diagnosticată. În schimb, analizele făcute periodic pot depista boala din timp, chiar în fază de prediabet, când lucrurile stau puțin diferit.

Potrivit specialiștilor de la Harvard Medical School, prediabetul este reversibil. Prediabetul este o afecțiune care afectează milioane de oameni în întreaga lume. Center for Disease Control (CDC)  estimează că unu din trei adulți americani are afecțiunea, care este definită ca având glicemie ridicată, dar nu suficient de mare pentru a atinge pragul diabetului. Lăsat netratat, prediabetul poate progresa spre diabet, o afecțiune în care corpul nu este capabil să absoarbă glucoza pentru o transforma în energie în mod corespunzător, determinând creșterea glicemiei. Dacă nu este gestionat corect, diabetul poate duce la o serie de probleme de sănătate, de la atac de cord și accident vascular cerebral la orbire, probleme renale și infecții, printre altele. Dar efectuarea unor modificări ale stilului de viață poate reduce riscul ca prediabetul să se dezvolte în diabet.

Cum îți scazi glicemia în prediabet

Una dintre cele mai bune metode de a scădea glicemia, dacă aveți prediabet, este să slăbiți dacă aveți greutate excesivă. CDC recomandă reducerea greutății corporale cu 5% până la 7%, ceea ce reprezintă o cantitate modestă de pierdere în greutate pentru majoritatea oamenilor.

Alți pași care vă pot ajuta sunt să faceți cel puțin 150 de minute de activitate fizică în fiecare săptămână și adoptarea unei diete sănătoase, bogată în fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase și săracă în zahăr.

Deși schimbările stilului de viață pot avea succes în inversarea prediabetului, unul dintre lucrurile care fac ca această afecțiune să fie provocatoare este faptul că până la 90% dintre persoanele cu prediabet nu sunt conștiente de faptul că o au. Deci, persoanele cu factori de risc pentru diabet - cum ar fi excesul de greutate sau obezitatea, istoricul familial de diabet și un stil de viață sedentar - pot dori să fie testate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel