Premieră: medic din România, în echipa de conducere a Asociației Mondiale de Terapie Radionuclidică și Moleculară

Medic
Medicul Raluca Mititelu a fost aleasă membru în echipa de conducere a Asociaţiei Mondiale de Terapie Radionuclidică şi Moleculară.

Medicul primar Raluca Mititelu, din cadrul Centrului Integrat de Medicină Nucleară al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", a fost aleasă membru în consiliul consultativ al Asociaţiei Mondiale de Terapie Radionuclidică şi Moleculară (WARMTH).

„În premieră pentru România, un medic din ţara noastră face parte din echipa de conducere a Asociaţiei Mondiale de Terapie Radionuclidică şi Moleculară (WARMTH). Astfel, Raluca Mititelu, medic primar Medicină Nucleară, preşedinte al Societăţii Române de Medicină Nucleară şi Imagistică Moleculară, a fost aleasă ca membru al consiliului consultativ al WARMTH pentru perioada 2020-2021”, se arată într-un comunicat de presă al unităţii medicale, citat de agerpres.ro.

WARMTH este „singura organizaţie la nivel mondial” fondată pentru a promova utilizarea terapiei moleculare cu radionuclizi şi a paradigmei relativ noi a tehnicilor de tip "Theragnostici" (diagnostic şi tratament cu ajutorul aceluiaşi marker molecular, marcat radioactiv.

Asociaţia are ca obiective de cercetare şi educaţie încurajarea şi sprijinirea cercetării-dezvoltării în domeniul medicinei nucleare, a metodelor diagnostice şi terapeutice cu ajutorul radionuclizilor, inclusiv prin integrarea tehnicilor de dozimetrie, radiobiologie şi protecţia împotriva radiaţiilor, în beneficiul sănătăţii publice şi al umanităţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel