Premieră medicală la Baia Mare: intervenție chirurgicală complexă, încheiată cu succes

Chirurgie
O premieră medicală a avut loc la SJU Baia Mare. O pacientă cu o patologie de natură ginecologică și una de natură digestivă a fost supusă unei singure intervenții chirurgicale, cu o singură anestezie, pentru rezolvarea ambelor probleme medicale. A fost nevoie de o bună colaborare a medicilor de diferite specialități pentru succesul intervenției.

O nouă premieră medicală a fost înregistrată vineri, 29 mai, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. O pacientă care prezenta atât patologie de natură ginecologică cât și digestivă a fost operată de medicii de pe două secții, sub o singură anestezie.

„Buna colaborare între doctorii de diferite specialități a dat și de această dată rezultate foarte bune, iar pacienta în vârstă de 42 de ani a avut parte de intervenții medicale de cea mai înaltă calitate, intervenind atât medici de pe Secția Obstetrică-Ginecologie, cât și din secția Chirurgie Generală”, se arată într-un comunicat remis presei de către unitatea medicală.

Pacienta a fost internată cu mai multe probleme medicale, respectiv patologie ginecologică determinată de un chist ovarian voluminos de aproximativ 12 centimetri si patologie digestivă, care a dus la litiază biliară. „Bolnava a fost operată laparoscopic, efectuându-se în același timp anexectomie dreaptă și colecistectomie.

La această intervenție care a implicat mai mulți medici au participat doctorul Gavrilă Timiș, șeful Secției Obstetrică - Ginecologie, medicul specialist de pe aceeași secție, Mircea Rednic, dar și doctorul Rodica Ghenea de pe Secția Chirurgie generală, în timp ce anestezia a fost asigurată de doctorul Ștefan Pop. Doctorii de pe Secția Obstetrică-Ginecologie, respectiv Gavrilă Timiș și Mircea Rednic au soluționat partea ginecologică, iar medicul Rodica Ghenea a realizat partea chirurgicală, fiind asistată până la final de colegii ei”, se mai arată în comunicat.

Întreaga intervenție a fost realizată laparoscopic, în mai puțin de două ore. Pacienta se simte bine în prezent, fapt care dovedește că această colaborare interdisciplinară vine în sprijinul pacienților, care beneficiază de intervenții minim-invazive sub o singură anestezie, potrivit ultimelor informații ale medicilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel