Premieră medicală la Spitalul Județean din Baia Mare: intervenție cu laser la pacient cu cataractă

Spitalul Județean din Baie Mare   Facebook Spitalul Județean Baia Mare
Un pacient care suferea de cataractă secundară a fost operat cu laser, intervenție în premieră realizată în Compartimentul Oftalmologie al SJUBM.

Dr. Veronica Făt, medicul-șef al Compartimentului Oftalmologie al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a anunțat o nouă intervenție realizată în premieră cu laserul YAG de pol anterior, aparat care a fost primit recent de la Ministerul Sănătății, cu cofinațarea Consiliului Județean Maramureș. 
”În cursul zilei de luni, 14 decembrie, am realizat o nouă premieră în cadrul Compartimentului Oftalmologie. Este vorba despre o intervenție de capsulotomie laser cu ajutorul laserului YAG la un pacient cu cataractă secundară. Această afecțiune este o pacifiere a capsulei posterioare cristaliniene care apare la aproximativ 30% dintre pacienții operați de cataractă, într-un interval de timp cuprins între câteva luni de la realizarea intervenției și până la câțiva ani. Afecțiunea se manifestă prin scăderea treptată și nedureroasă a acuității vizuale și pacientul vede iar cețos, asemănător cu felul în care vedea când a avut cataracta. Avantajul acestui tip de intervenție cu laser versus intervenția clasică constă în faptul că acțiunea în sine durează mai puțin de un minut și este nedureroasă, cu recuperarea imediată a acuității vizuale. Mai mult, prin intervenția laser riscurile sunt mult reduse față de intervenția clasică pe glob deschis. Un alt mare avantaj este acela că, după intervenția laser, cataracta nu mai recidivează, spre deosebire de varianta clasică care, așa cum am menționat, are ca risc reapariția cataractei secundare”, a declarat dr. Veronica Făt, medic-șef al Compartimentului Oftalmologie al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. 

Medicii Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare reamintesc faptul că unitatea medicală este deschisă oricărui tip de tratament sau intervenție medicală, încurajând pacienții să apeleze cu încredere la serviciile oferite de spital, încă de la primele semne de boală. ”Suntem aici pentru toți cei care au nevoie de servicii medicale. Încurajez pacienții să apeleze cu încredere la noi, să se programeze în ambulatoriul de specialitate și, unde este cazul, să vină pentru intervențiile chirurgicale, pentru că o boală tratată în faza incipientă este mult mai ușor de gestionat decât atunci când situația se agravează. Cazăm doar câte un pacient într-un salon, spațiile sunt mereu dezinfectate, iar siguranța și satisfacția bolnavului sunt prioritățile noastre. Doar apelând la noi vă puteți convinge”, a subliniat dr. Veronica Făt, medic-șef al Compartimentului de Oftalmologie al SJUBM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel